I et søgevindue kan du søge efter en bestemt lærer, kursist, normperiode eller et bestemt hold osv. Der findes simple søgevinduer, hvor du søger på nøglefelter, f.eks kan du indtaste et holdId og holdstart eller dele heraf som søgekriterier. Desuden findes mere avancerede søgevinduer, hvor du ud over at søge på nøglefelter kan afgrænse søgning mere effektivt, f.eks. ved kun at søge blandt Gym-vejledere, hvis det er en sådan lærer, du søger efter.
Et søgevindue fremkommer typisk, når du f.eks. vælger funktionen 'Åbn' under menuen 'Lærer'. Undtagelsen er dog, hvis der er et begrænset antal forekomster af det du vil søge efter. I så fald vises automatisk et oversigtvindue med de fundne emner. Grænsen for, hvor mange emner, der vises, uden at der først fremkommer et søgevindue, angiver du i vinduet Brugerindstillinger, fanen Generelt.
Felter
Nøglefelter: I nøglefelter kan du indtaste hele det ord eller tal, du kender, eller dele af det som søgekriterie. Desuden kan du bruge forskellige specialtegn til at søge med Disse er vist under 'Tip'
Markeringer: I nogle søgevinduer kan du afgrænse søgningen ved at markere nogle valg, f.eks. Gym -fag, hvorved du undgår at søge blandt AVU-fag, hvis det er et Gym hold du leder efter.
Tip
Du kan angive søgekriterier efter følgende retningslinier:
%Du kan anvende %-tegnet i dine kriterier. %-tegnet angiver, at resten af feltet er underordnet. F.eks. vil '11%' i Kursistnummer resultere i alle kursister, der har kursistnummer begyndende med '11', f. eks. '1111', ,1112', '1183', '111' osv. Det er dok ikke nødvendigt at placere et % i slutningen af feltet, da LUDUS automatisk sætter % i slutningen af det, du har skrevet.
Et %-tegn i starten af feltet angiver, at det, du har indtastet skal indgå i feltet, men placeringen er underordnet. F.eks. vil '%22' i kursistnummer resultere i kursister med kursistnummer '1221', '1223' , '223, '322' osv. Det skyldes, at LUDUS automatisk sætter % i slutningen af feltet.
_Et '_' (understregning) betyder, at værdien på den pågældende position i feltet er underordnet. F.eks vil 'Pe_er' i kursistens efternavn resultere i kursister med efternavnet 'Pedersen' og 'Petersen'.
@Et @ ('snabel-a' eller 'masterspace') angiver at du vil søge i et interval. F.eks resultere 1000@1100 i kursistnummer i alle kursister med kursistnummer mellem 1000 og 1100.
Du kan anvende en vilkårlig kombination af ovenstående specialtegn