Beregning af aktivitetstal - GL

I beregning af aktivitetstallet indgår følgende opgaver:

·Planlagt Undervisning §26

·Tid til forberedelse §26

·Anden undervisning §26

·Frivillig undervisning §26

·Deletimer §26

·Konferencetimer §26

·Timetillæg for opgaverettelse herunder Apparatopstilling §27

·Timer tillagt økonomienspektor- og kostinspektorfunktionerne

·Uddannelse- og erhvervsvejledning §30

·Timer for klasser der efter 1. september/4. undervisningsuge har 29 elever i klassen/på holdet. §31

§ Navn Beregningsregler
26 Undervisning For enkeltfagskurser fastsættes undervisningen i bekendtgørelsen (officielle fagkoder) ved et antal årlige lektioner. Indregningen i lærerens årsopgørelse sker med det planlagte årlige antal lektioner x 1 time. Eksempelvis vil et kursus med 60 planlagte lektioner medføre at læreren får tildelt 60 timer.
26 Konferencetimer Konferencetimer. I.h.t. GL tildeles antallet af konferencetimer i de fleste tilfælde som antal ekstra lektioner.

Ved kursusårets begyndelse udregnes det samlede antal konferencetimer i.h.t. nedendstående.

I.h.t. HF Bekendtgørelsen råder hvert kursus over en samlet pulje af konferencetimer. Disse undervisningstimer anvendes efter rektors/forstanders afgørelse til individuel eller gruppevis vejledning i faglige discipliner, herunder styrkelse af mundtlig og skriftlig fremstillingsevne samt faglig og litterær læsefærdighed. Desuden kan konferencetimer anvendes til introducerende forløb og værkstedstimer, jf. § 12. Hovedparten af konferencetimerne skal være fordelt ved undervisningsårets start.

Stk. 2. Puljens størrelse fastsættes til 2 undervisningstimer pr. kursistårsværk pr. år.

Stk. 3. Antallet af kursistårsværk beregnes som summen af det årlige antal undervisningstimer på det enkelte hold multipliceret med antallet af kursister på holdet divideret med 925.

Når antallet af konferencetimer opgøres efter faktiske tal udregnes løntimetallet som antal lektioner x 1 timer.

Konferencetimer knyttes til en bestemt fagkode. I tabellen findes eks. fagkode for Dansk konference. Findes der fagkode skal konferencetimer angives her. Ellers oprettes en fagkode i.h.t. retningslinierne i fagbilaget.

26 Deletimer Deletimer er timer hvor et hold af sikkerhedsmæssige grunde opdeles i mindre hold. Der kan være tale om opdeling i.f.m. laboratorieforsøg i fysik/kemi eller opdeling af holdene i idræt. De lektioner hvor holdene deles kan afvikles parallelt med to lærer eller forskudt med den samme lærer. Antallet af lektioner på holdet forøges med de ekstra lektioner der skal undervises ved deling. Det er lederen af det enkelte center der beslutter om holdene af sikkerhedsmæssige grunde skal deles.
26 Frivillig undervisning I HF bekendtgørelsen skrives vedr. frivillig undervisning.

Undervisningen omfatter desuden fællestimer, og der tilbydes frivillig undervisning i musik, billedkunst og idræt. Der kan desuden oprettes studiekredse samt afholdes ekskursioner, jf. bilag 35.

Der er skolens ledelse der beslutter hvad der skal tilbydes af frivillig undervisning.

Frivillig undervisning skal oprettes med en speciel fagkode i.h.t. reglerne i det nye fagbilag.

26 Anden undervisning Anden undervisning omfatter eks. (Gymnasiel indslusning af flygtninge) GIF kurser, laboratoriekurser, Gymnasiale suppleringskurser (GSK) m.v..

Yderligere kan der være tale om introducerende forløb, korte suppleringskurser eks. kursus i engelsk grammatik på 20 timer.

Der findes særlige fagkoder til GIF og GSK kurser. De øvrige kurser skal tildeles fagkoder i.h.t. det ny fagbilag.

26 Forberedelse Til forberedelse får læreren 1 time for hver lektion der undervises. Får læreren 65 års tillæg får læreren 11/2 time for hver lektion der undervises.
26 Generelt I forbindelse med kursisternes udarbejdelse af den større skriftlige opgave i 2. HF får lærere der fører tilsyn med det forbundne eksperimentelle arbejde i fagene fysik, kemi, og biologi medregnet den faktiske (det godkendte) antal medgåede tilsynstimer i årsopgørelsen.

Ved omlægning af undervisningen i.f.m. terminsprøver har læreren en vagtforpligtelse der svarer til 2 timer pr. aflyst lektion.

Såfremt læreren der skal føre tilsyn i eksperimentelle fag i forbindelse med udarbejdelsen af den skriftelige opgave har aflyste timer afvikles disse forlods som tilsynstimer. Der føres tilsyn i 2 timer pr. erstatningstime.

27 Opgaverettelse For opgaverettelse ydes de i nedenstående tabel viste timer pr. elev for samtlige en klasse/et holds timer.

Ved beregning af timetillæg anvendes det antal elever som ved 4. undervisningsuges begyndelse fortsat deltager i undervisningen. Elever med markering FE4.

Fornyet opgørelse foretages pr. 1. november (dækkende perioden november - januar) pr. 1. februar (dækkende perioden februar - april, for nyoprettede hold dog januar - april) og pr. 1. maj (dækkende perioden maj - juli).

Timetillæget for historieopgaven og den større skriftelige opgave omfatter såvel vejledning som retning af opgaven. Tilsvarende er vejledning og retning af danskopgaven indeholdt i timetillægget for dansk.

27 Apparatopstilling For apparatopstilling ydes de i nedenstående tabel viste timer pr. hold.

Timerne fastsættes af Ministeriet for Børn og Undervisning og fremgår af fagkoderne.

28 Timer tillagt økonomienspektor - og kostinspektorfunktionerne Er ikke relevant.
30 Uddannelses- og erhvervsvejledning Til uddannelses og erhvervsvejledning af eleverne ydes følgende årlige timetillæg:

3,7 timer pr. kursist.

Elevtallet fastsættes til det antal elever som har deltaget i undervisningen inden 4. undervisningsuge i kursusfagets forløb eller, ved to eller flerårige kursusfag, inden 4. undervisningsuge i kursusåret. Altså elever med markering DF3.

31 Samlæsning En samlæsningslektion indregnes i lærerens årstimetal med 2 undervisningstimer.

Det er antallet af aktive elever/kursister på opgørelsestidspunkterne der er afgørende for om der skal udløses samlæsningshonorar.

Antallet af elever opgøres 1/9, 1/11, 1/2 og 1/6. For datoerne 1/9 og 1/2 er det antallet af aktive kursister ved 4. undervisningsuge der indgår i beregningen. Ved aktive kursister forstås kursister der er mødt de 3 første uger og som er fortsat efter 4. undervisningsuge. Altså kursister med markering DF3 og FE4.

Er der ved opgørelserne 29 eller flere kursister i klassen/holdet ydes honoraret for samlæsning ved de angivne opgørelsestidspunkter.