Vinduet Undervisningsmoduler [Hold]

Vinduet viser alle holdets undervisningsmoduler. Samtidig med dette vindue åbnes vinduet 'Undervisningsperioder [Hold - Modul]'. I vinduerne kan du bl.a. oprette, rette og slette undervisningsmoduler og undervisningsperioder, tilknytte lærere og skemalægge undervisningen.

Felter

Fagkode: Fagkode i flg. fagkodetabellen. Brug evt. Vis muligheder knappen til at vise mulige fagkoder, hvis du vil oprette et nyt modul.

Max. størrelse: Det maksimale antal kursister, der kan deltage på modulet. Værdien udfyldes som standatd med værdien der læses fra LUDUS Sikkerhedsadministrationen (DBA), System >> Systemindstillinger >> fanen Undervisning i rammen "Standardværdier for maks antal deltagere på et modul." Tallet har betydning for optagelse på venteliste.
Antallet kan overskrides, men for hver overskridelse skal brugeren tage stilling til venteliste og bekræfte optagelse.

Afvikling: Angiver om modulet er dagundervisning (Dag), aftenundervisning (Aften) eller fjernundervisning (Fjern).

Status: Angiver modulets status. Et nyt modul får automatisk status 'Tilbudt' Hvis du vil ændre et eksisterende moduls status, bruger du rullelisten til at vælge ny status. Du kan vælge imellem "Tilbudt", "Etableret", "Opgivet" og "Afsluttet". Der findes funktioner til at ændre status for flere moduler samtidig via menuen Hold, Undervisningsmodul.

IDV: Hvis modulet er indtægtsdækket virksomhed, kan du her angive hvilken type der er tale om. Du kan vælge imellem "Rekvireret", "Mellemform" og "Amtsligt forløb".

Åbent VUC: Du kan angive om undervisningsmodulet er Åbent VUC.

Flex: Markering af flexundervisning. For moduler af denne type gælder særlige regler i.f.m. beregning af løntimeskema for lærerne.

Værk.(in.forb.GL-fuldt.)Markering for vækstedsundervisning. På stx-hold hvor løntimeskemaet skal opgøres som fuldtidshold, kan markeringen sættes på alle typer moduler, hvor man ikke ønsker, at der skal udløses løn for forberedelse. På alle andre holdtyper har markeringen ikke betydning for løntimeskemaet.

Registrering: Her angives om der registreres fravær eller fremmøde på undervisningsmodulet. Er forudfyldt på baggrund af systemindstillingerne, fanen Fravær/fremmøde. Hvis du ændrer værdien fra fravær til fremmøde, vil alle eksisterende registreringer på undervisningsmodulet blive betragtet som fremmøde-registreringer. Tilsvarende hvis du ændrer fremmøde til fravær.

Opgør pr.: Her angives om fravær/fremmøde skal opgøres pr. modul eller pr. kursusår. Markeringen her bestemmer hvorledes fravær/fremmøde beregnes for modulet alle steder i LUDUS. Hvis kursusår er valgt, er det altid fravær/fremmøde for indeværende kursusår, der beregnes. Markeringen er kun relevant for moduler, der strækker sig over mere end et kursusår.

Ingen mødepligt: Sæt markering her, hvis der ikke er mødepligt til undervisningen. Oplysningen benyttes i forbindelse fremmøde/fravær. Hvis du sætter markeringen, er der således ikke nogen begrænsning på hvor mange lektioner fremmøde/fravær der kan registres på en kursist i en periode.

Hvis der tale om et undervisningsmodul på et hold der er konverteret fra LUDUS Web, betyder en markering her at kursisten altid får 100% fremmøde (lektioner er først tilbudte når kursisten møder op).

Betegnelse: En betegnelse for undervisningsmodulet, tilsvarende navnet på et hold.

Virk.tilpasset: Virksomhedstilpasset. Feltet anvendes kun i forbindelse med undervisning. I tilfælde af blandede moduler, hvor nogle af kursisterne er fra en virksomhed og der så er fyldt op med "almindelige" kursister, så gælder reglen; at hvis mindst 50% af kursisterne er fra virksomheden, så skal modulet markeres som "Virksomhedstilpasset". Om undervisningen er henlagt til virksomheden er underordnet. Oplysningen afvendes bl.a. ifm. Amtsrådsforeningens VUC statistik.

Alt. pris: Sæt markering her, hvis der er behov for en alternativ pris for deltagelse i undervisningen. I det efterfølgende indtastningsfelt kan du indtaste prisen, som vil blive anvendt til udregningen af kursisternes deltagerbetaling. Er feltet afkrydset, anvendes prisen uanset hvad der er indtastet i feltet. Er der indtastet 0, bliver dette tal anvendt i beregningerne. Hvis der ikke er nogen afkrydsning i feltet, anvendes prisen fra fagkoden uanset om der er indtastet et beløb i indtastningsfeltet. Er prisen på fagkoden blank/nul anvendes standard prisen fra systemindstillingerne.

Alt. pris 2Feltet benyttes kun i forbindelse med tilkøbsfunktionen "Kassesalg", og anviser et prisalternativ såfremt standardprisen, og den almindelige alternative pris ikke er tilstrækkelig.

Fjern %Procentdel af undervisningen der gives som fjernundervisning. Enkelftagsundervisning på AVU,HF og GSK der har 10% eller mere fjernundervisning opgøres efter særlige regler i aktivitetsberegning til Ministeriet for Børn og Undervisning.

Est. kursisttal: Her kan du angive et estimeret kursisttal og dermed overskrive det estimerede tal fra systemindstillingerne. Tallet bruges ved løntimeberegningens opgørelse af opgaverettelse for flex-moduler, samt når der foretages løntimeberegning med 'estimerede kursisttal'. Endvidere bruges tallet i 3. uges statistikken, efter flg. definition: For flex- og værkstedsmoduler bruges tallet direkte. For alle øvrige moduler bruges tallet kun indtil modulet er startet, derefter bruges det faktiske kursisttal.

Vær opmærksom på, at et indtastet tal i dette felt ikke bruges ifm. udtræk til Amtsrådsforeningen. Se i stedet dokumentation af dette udtræk.

SU: Sæt markering i dette felt, hvis undervisningen er SU-berettiget. Oplysningen anvendes ved kontrol af tilskud. Markeringen vil være sat som standard for AVU og Gym-fagkoder.

Lb.optag: Sæt markering i dette felt, hvis modulet har løbende optag. I det efterfølgende felt kan du indtaste den dato, hvor det løbende optag slutter. Felterne anvendes ifm. indberetning til Uddannelsesguiden.

Akt. enkeltfag: Her angives en af Ministeriet for Børn og Undervisnings officielle afholdelsesformer. Feltet er kun relevant for moduler, der skal indgå i aktivitetsberegningen til Ministeriet for Børn og Undervisning (med fagtype Gym, AVU, OBU og FVU). Feltet vil være forudfyldt med den værdi, du måtte have indtastet i brugerindstillingerne, fanen Hold.

Medtag: Sæt markering i dette felt, hvis modulet skal indgå i aktivitetsberegningen til Ministeriet for Børn og Undervisning. Feltet vil automatisk være markeret ved oprettelse af moduler med fagtyperne Gym, AVU, OBU og FVU.

Forsøgsordning: Sæt markering i dette felt, hvis modulet indgår i en forsøgsordning.

Akt. lektionstal: Hvis der her angives et lektionstal (som er større end 0,00), benyttes det i forbindelse med opgørelse af aktivitet for enkeltfag - i stedet for lektionstallet på undervisningsperioderne (AVU, OBU, FVU) eller den officielle varighed (Gym). Skal benyttes for fagelementer på HF. Hvis lektionstallet er 0,00 anvendes det ikke.

Funktioner

Kursister: Viser undervisningsmodulets kursister.

Undervisningsperioder: Viser undervisningsperioder for modulet. Når du åbner vinduet 'Undervisningsmoduler [Hold]' fra holdets stamvindue, åbnes dette vindue samtidigt.

Ugeskema: Se undervisningsmodulets ugeskema.

Udskriv ugeskema: Udskriver undervisningsmodulets ugeskema

Kopier skema: Giver mulighed for at kopiere modulets skema til et andet modul. Evt. eksisterende skematimer på de undervisningsperioder der kopieres til vil blive slettet. Det er ikke muligt at kopiere skematimer på hold, hvor der er et skemastyrende modul.

Skemastyrende: Her har du mulighed for at angive, at modulet er styrende for skemaet på holdet. Hvis modulet sættes som skemastyrende, vil alle nye perioder automatisk blive kopieret til alle andre moduler på holdet, og alle ændringer i eksisterende undervisningsperioder vil automatisk slå igennem på holdets andre modulers undervisningsperioder. Hvis du opretter nye moduler på et hold med et skemastyrende modul, vil disse nye moduler automatisk få oprettet de samme undervisningsperioder, som de der er på det skemastyrende modul. Tilsvarende vil skema på modulets undervisningsperioder blive kopieret til andre modulers undervisningsperioder, og det vil ikke være muligt at gemme undervisningsperioder og skema på andre moduler på et hold, hvor der er et skemastyrende modul. Et skemastyrende modul vil være rødt i modullisten.

Hvis du angiver, at et modul skal være skemastyrende, vil modulets skema overskrive skemaet på de andre moduler på holdet. Dette er for at sikre, at skemaet er identisk for alle moduler på holdet.

Venteliste: Viser kursister på venteliste til undervisningsmodulet.

Fravær/fremmøde: Registrering af fravær/fremmøde på modulet.

Skriftlige opgaver: Registrering af aflevering af skriftlige opgaver stillet på modulet.

Årskarakterer Her kan man angive og se årskarakterer til kursister på undervisningsmodulet.

Semester karakterer: Her kan man angive og se semesterkarakterer (funktionen benyttes kun af skoler i Sydslesvig).

Modultest: Registrering af modultest tilhørende undervisningsmodulet.

Udskift nøglefelter: Udskift nøglefeltet fagkode.

Uddataområder

Listen nederst i vinduet viser de undervisningsmoduler, der er oprettet på holdet. Du kan ændre et modul ved at vælge det og ændre felterne som beskrevet ovenfor.

Udover ovennævnte felter indeholder listen følgende oplysninger:

Start: Startdato for undervisningsmodulets første undervisningsperiode.

Slut: Slutdato for undervisningsmodulets sidste undervisningsperiode.

Lærer(e)Initialer for de lærere der er tilknyttet modulets undervisningsperiode(r).

Akt.: Antal aktive kursister på modulet.

Udm.: Antal udmeldte kursister på modulet.

Ventelst.: Antal kursister på venteliste.