Vinduet IMS Enterprise eksport
Fra dette vindue kan du eksportere data, som efterfølgende kan importeres i et Learning Management System (LMS), som f.eks. Fronter.
Funktionen er primært beregnet på, at køre som et særskilt program (IMSEksport.EXE), der udføres automatisk f.eks. hver nat (dvs. udenfor LUDUS). Det er dog også muligt, at foretage et udtræk fra LUDUS, f.eks. når man ønsker en speciel kombination af udvælgelseskriterierne, som afviger fra den normale natlige kørsel. IMSEksport.EXE kan tage en kommandolinie parameter, som angiver den ini-fil hvorfra parametrene skal hentes. Man kan f.eks. starte udtrækket med kommandoen 'IMSEksport.EXE c:\ini-filer\IMSEksport.INI', hvilket vil få udtrækket til at hente ini-filen fra c:\ini-filer fremfor, som ellers, i samme mappe som IMSEksport.EXE er placeret.
Felterne i vinduet vil automatisk blive udfyldt på baggrund af en konfigurationsfil, der hedder IMSEksport.INI, som skal være placeret samme sted som LUDUS. Du skal selv oprette denne fil første gang (se filen "Eksempel på IMSEksport.INI"). Strukturen i konfigurationsfilen beskrives herunder ifm. hvert enkelt felt. Du kan også se et eksempel på en konfigurationsfil ved at klikke her.
Udtrækket resulterer i en XML-fil, som LUDUS automatisk kan videresende til en ftp-adresse, såfremt der er adgang til en sådan. Oplysningerne om ftp-adresse mv. angives nederst i vinduet.
Øverst i XML-filen vil samtlige udvælgelseskriterier være angivet.
Vinduet har to faner. Forreste fane ("IMS") bliver brugt til at specificere parametre til ovenfor nævnte IMS udtræk. Bageste fane ("UniC") giver mulighed for også at sende udtrækket til UniC ifbm. uni-login. Denne fane beskrives længere nede.
Se kommentarer til udtræk til itslearning nederst.
Fane IMS
Hovedfunktion - fane 1: IMS:
Felter
Felter i gruppen "Udtræksparametre":
Aktive hold i perioden: Angiv en startdato og en slutdato for den periode, du ønsker at udtrække for. Angives f.eks. -14 i startdato og +14 i slutdato, så udtrækkes de hold, som er aktive i perioden som ligger 14 dage før og efter dags dato.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Startdato" og "Slutdato". Værdierne kan være enten en eksakt dato på formen DDMMÅÅ, eller en relativ dato, f.eks. "+14" som oversættes til "om 14 dage" når udtrækket startes.
Medtag selvstuderende: Sæt markering i dette felt hvis der også skal udtrækkes selvstuderende.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Selvstuderende". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Institution(er)Her angives en eller flere institutionskoder såfremt du ønsker, at begrænse udtrækket til kun at medtage hold fra udvalgte institutioner/afdelinger og dermed f.eks. undgå at få udtrukket hold på fremmede institutioner. Angives ingen institutioner udtrækkes samtlige hold, som opfylder de øvrige kriterier. Brug evt. Vis muligheder-knappen til at finde institutionskoderne.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Institution(er)". Værdien kan være en eller flere institutionskoder adskilt af mellemrum.
Holdtype(r) inkl.: Her angives en eller flere holdtyper såfremt du ønsker, at begrænse udtrækket til kun at medtage hold med udvalgte holdtyper. Angives ingen holdtyper udtrækkes samtlige hold, som opfylder de øvrige kriterier. Brug evt. Vis muligheder-knappen til at finde holdtypekoderne.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Holdtype(r) inkl.". Værdien kan være en eller flere holdtypekoder adskilt af mellemrum.
Holdtype(r) ekskl.: Her angives en eller flere holdtyper såfremt du ønsker, at begrænse udtrækket til kun at medtage hold uden udvalgte holdtyper. Brug evt. Vis muligheder-knappen til at finde holdtypekoderne.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Holdtype(r) ekskl.". Værdien kan være en eller flere holdtypekoder adskilt af mellemrum.
Respekter adressebeskyttelse for... (Kursister, Lærere, Øvrigt personale)
Her markerer du for hhv. kursister, lærere og øvrigt personale, hvorvidt udtrækket skal respektere en angivelse i LUDUS af, at de pågældende ikke ønsker at videregive deres adresseoplysninger (adresse, postnummer/by og telefonnummer). Sætter du ikke markering i et felt betyder det, at du får udtrukket adresseoplysningerne uanset om der er ønsket beskyttelse.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Respekter adressebeskyttelse for kursister", "Respekter adressebeskyttelse for lærere" og "Respekter adressebeskyttelse for øvrigt personale". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Udtræk hvis ikke taget stilling (Kursister, Lærere, Øvrigt personale)
Disse felter hænger sammen med de foregående. Her markerer du for hhv. kursister, lærere og øvrigt personale hvorvidt adresseoplysningerne skal udtrækkes hvis der ikke er taget stilling til adressebeskyttelse for de pågældende i LUDUS. Sætter du markering i et felt betyder det, at du får udtrukket adresseoplysningerne hvis der ikke er taget stilling til adressebeskyttelse.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Udtræk for kursister hvis ikke taget stilling", "Udtræk for lærere hvis ikke taget stilling" og "Udtræk for øvrigt personale hvis ikke taget stilling". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Overfør e-mail for... (Kursister, Lærere, Øvrigt personale)
Her markerer du for hhv. kursister, lærere og øvrigt personale, hvorvidt du ønsker at deres e-mail adresse skal overføres til dit LMS.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Overfør e-mail for kursister", "Overfør e-mail for lærere" og "Overfør e-mail for øvrigt personale". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Prefix til kursistnr. og initialer
Her kan du angive en tekst, som vil blive sat foran identifikationen af kursister (kursistnummer), lærere (initialer) og øvrigt personale (initialer).
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Prefix til kursistnr. og initialer". Værdien kan være en vilkårlig kombination af tal, tegn og bogstaver.
Stylesheet: Her kan du angive navnet på det stylesheet, som bruges i dit LMS ifm. oprettelse af kursister, lærere og øvrigt personale.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Stylesheet". Værdien kan du få hos din LMS-leverandør. Hvis du ikke angiver noget i feltet, så vil kursister, lærere og øvrigt personale få tildelt det standard-stylesheet, som er gældende i dit LMS.
Organisationsstruktur: Her angiver du navnet på det skema, som bruges i dit LMS ifm. oprettelse af korridorer og grupper.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Organisationsstruktur". Værdien kan du få hos din LMS-leverandør.
Rumprofil: Her angiver du navnet på det skema, som bruges i dit LMS ifm. oprettelse af rum.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Rumprofil". Værdien kan du få hos din LMS-leverandør.
Rumskabelon: Rumskabelon tages først og fremmest fra den holdtype som er registreret på holdet i LUDUS. Men hvis der ikke er angivet en rumskabelon på holdtypen, eller hvis der ikke er nogen holdtyper på et hold, eller hvis der er flere forskellige rumskabeloner på et holds holdtyper - så bruges det nummer du angiver her.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Rumskabelon". Værdien kan du finde i dit LMS.
Organisation ID: Her angiver du det navn som identificerer din institution i dit LMS. Denne information kaldes også "Source" og er meget vigtig at angive korrekt, idet det er den som sikrer, at dine data kommer ind i LMS'et under netop din institution. Ikke mindst hvis du anvender et LMS, som ligger på servere, der er fælles for mange institutioner.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Organisation ID". Værdien kan du få hos din LMS-leverandør.
Delorg. ID: Hvis din institution er en delorganisation i dit LMS, angiver du her det navn, som identificerer din delorganisation. Hvis f.eks. et amt har købt samme LMS til både gymnasiet og VUC, og amtet har én fælles Organisation ID, så vil gymnasiet og VUC begge være delorganisationer, og skal have hver sit ID.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Delorg. ID". Værdien kan du få hos din LMS-leverandør.
Special udtræk: Bruges til udtræk, der er beregnet til itslearning. Her kan der være små ændringer i feltværdier. I skrivende stund drejer det sig om rollen for lærere. I normalt udtræk vil lærere blive tilknyttet rum og grupper som "administrator" (08). Hvis "Special udtræk" markeres, vil lærere blive tilknyttet med rollen "lærer" (02).
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Special udtræk". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Tildel standard-password til eksisterende kursister
Her vælger du om password til LMS skal tildeles til kursister, som allerede er oprettet i LMS. Disse kursister vil dermed få overskrevet deres eksisterende password med et password efter den opbygning der er valgt i "Opbygning af password".
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Tildel standard-password til eksisterende kursister". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Opbygning af User id
Her vælger du hvilket id der skal tildeles kursister, lærere og øvrigt personale i dit LMS. Du kan vælge enten
- Kursistnummer/initialer
- UNI-Login (Kun for kursister): For lærere og andre medarbejdere udtrækkes som hvis der var valgt "kursistnummer/initialer
- UNI-Login (Kursister og lærere): For andre medarbejdere udtrækkes som hvis der var valgt "Kursistnummer/initialer", for kursister og lærere uden UNI-Login udtrækkes kursistnummer/initialer.
- Brugernavn 1 (prefix bruges kke) og Brugernavn 2 (prefix bruges ikke) Her kan du vælge et af de 2 brugernavne som kan angives for kursister, lærere og øvrigt personale i deres respektive stamvinduer (kan indlæses fra en csv-fil via System-menuen >> Importer brugernavne...). Bemærk at hvis du vælger et af brugernavnene og en person ikke har et sådant brugernavn, så vil vedkommende blive tildelt kursistnummer (kursister) eller initialer (lærere og øvrigt personale). Vær opmærksom på at såfremt der udtrækkes UNI-Logins, og en kursist ikke har et UNI-Login, så skrives istedet kursistnummeret i stedet. For lærere og andre medarbejdere udtrækkes som hvis der var valgt "Kursistnummer/initialer"
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Opbygning af User id". Værdien kan være enten "Kursistnummer/Initialer", "UNI-Login (kun kursist)", "UNI-Login (kursist og lærer)", "Brugernavn 1 (prefix bruges ikke)" eller "Brugernavn 2 (prefix bruges ikke)".
Opbygning af password
Her vælger du hvilket password der skal tildeles kursister, lærere og øvrigt personale i dit LMS. Du kan vælge enten de første 6 cifre af personnummer, de 4 sidste cifre af personnummer, eller du kan vælge et af de 2 kodeord som kan angives for kursister, lærere og øvrigt personale i deres respektive stamvinduer (kan indlæses fra en csv-fil via System-menuen >> Importer brugernavne...). Bemærk at hvis du vælger et af disse kodeord og en person ikke har et sådant kodeord, så vil vedkommende blive tildelt de sidste 4 cifre af personnummeret som password.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Opbygning af password". Værdien kan være enten "Første 6 cifre af personnummer" eller "Sidste 4 cifre af personnummer".
Slet inaktive kursister efter
Her angiver du et antal dage. Eksporten vil sørge for sletning af kursister i LMS'et som har været inaktive i det angivne antal dage eller længere ift. til dags dato. Kursister, som har fremtidig aktivitet i LUDUS vil aldrig blive slettet.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Slet inaktive kursister efter". Værdien er et vilkårligt tal. Værdien "0" betyder at der ikke slettes nogen kursister.
PS: For institutioner som anvender LUDUS Cpr-opslag vil der ydermere ske det at kursister, som folkeregistret har registreret som afgået ved døden, vil blive slettet uanset ovenstående.
Smart slet: En markering her betyder, at udsøgning til sletning/deaktivering kun vil ske blandt de kursister/hold, som tidligere er blevet eksporteret til LMS'et fra LUDUS. Denne markering bør være sat i den normale drift, men første gang eksporten foretages, skal den ikke sættes, idet man da vil ønske at få slettet alle inaktive kursister/hold, som er oprettet i LMS'et manuelt eller via andre systemer.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Smart slet". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Slet fratrådt personale efter
Her angiver du et antal dage. Eksporten vil sørge for sletning af lærere og øvrigt personale i LMS'et som har været fratrådt i det angivne antal dage eller længere ift. til dags dato.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Slet fratrådt personale efter". Værdien er et vilkårligt tal. Værdien "0" betyder at der ikke slettes nogen lærere.
PS: For institutioner som anvender LUDUS Cpr-opslag vil der ydermere ske det at personale, som folkeregistret har registreret som afgået ved døden, vil blive slettet uanset ovenstående.
Deaktiver rum efter: Her angiver du et antal dage. Eksporten vil sørge for deaktivering af rum i LMS'et for hold, som har været afsluttet i det angivne antal dage eller længere. Et hold er i denne sammenhæng først afsluttet når sidste eksamen er afholdt.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Deaktiver rum efter". Værdien er et vilkårligt tal. Værdien "0" betyder at der aldrig deaktiveres rum.
Slet kursistgrupper efter
Her angiver du et antal dage. Eksporten vil sørge for at slette kursistgrupper i LMS'et for hold, som har været afsluttet i det angivne antal dage eller længere. Et hold er i denne sammenhæng først afsluttet når sidste eksamen er afholdt.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Deaktiver kursistgrupper efter". Værdien er et vilkårligt tal. Værdien "0" betyder at der aldrig slettes kursistgrupper.
Opdater rumnavn: En markering i dette felt betyder at rumnavn i Fronter vil blive opdateret når holdnavn ændres i LUDUS. Er markeringen ikke sat, så vil der ikke ske ændringer i Fronters rumnavn hvis et hold skifter navn.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Opdater rumnavn". Værdien kan være enten "Ja" eller "Nej".
Tvungen oprettelse... (Kursister, Lærere, Øvrigt personale, Hold, Institutioner)
En markering i disse felter bør ikke være sat i den normale drift, men kan være nyttig i situationer, hvor en XML-fil af en eller anden grund ikke er blevet importeret i LMS'et. Hvis det sker vil evt. oprettelser ikke blive foretaget i LMS'et og da LUDUS næste gang kun vil eksportere opdateringer, vil de pågældende aldrig blive oprettet i LMS'et.
Kursister: Markeringen medfører, at oprettelsen af kursister tvinges igennem. Vil ikke bevirke at kursistens holdtilknytning bliver tvunget igennem.
Lærere: Markeringen medfører, at oprettelsen af lærerne tvinges igennem. Vil ikke bevirke at lærerens holdtilknytning bliver tvunget igennem.
Øvrigt personale: Markeringen medfører, at oprettelsen af øvrigt personale tvinges igennem.
Hold: Markeringen medfører, at oprettelsen af holdet tvinges igennem, og vil samtidig bevirke at kursisternes holdtilknytning tvinges igennem.
Institutioner: Markeringen medfører, at oprettelsen af institutionsgrupperne (afdelingerne) tvinges igennem.
Definition i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Tvungen oprettelse af kursister", "Tvungen oprettelse af lærere", "Tvungen oprettelse af øvrigt personale", "Tvungen oprettelse af hold" eller "Tvungen oprettelse af institutioner". Værdierne kan være enten "Ja" eller "Nej".
Felter i gruppen "Lokal filplacering":
Sti og mappe: Angiv hvor filen skal placeres. Du skal ikke angive et filnavn. Brug evt. knappen til højre for feltet til at udpege en mappe.
Definition i INI-filen: I sektionen [Lokal filplacering], under "Sti og mappe".
Filnavn: Navnet på den fil der dannes. Forudfyldes automatisk af LUDUS. Kan overskrives i situationer hvor man ønsker at danne et særudtræk, som skal importeres i Fronter på et andet tidspunkt end det sædvanlige og derfor ikke må få det automatisk dannede filnavn med dags dato. Filnavn kan ikke skrives i INI-filen, men du kan angive en relativ dato, som så vil indgå i filnavnet. Derved kan du f.eks. styre at filnavnet får en dato som er dagen efter start på udtrækket. Definition af relativ dato i INI-filen: I sektionen [Udtræksparametre], under "Dato til filnavn". Værdien kan være enten en eksakt dato på formen DDMMÅÅ, eller en relativ dato, f.eks. "+1" som oversættes til "om 1 dag" når udtrækket startes.
Felter i gruppen "Ftp oplysninger":
Adresse: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive adressen på den pågældende server.
Definition i INI-filen: I sektionen [Ftp oplysninger], under "Adresse".
Mappe: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, kan du her angive en evt. mappe på den pågældende server, hvori du ønsker filen placeret.
Definition i INI-filen: I sektionen [Ftp oplysninger], under "Mappe".
Bruger: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive en id for en bruger på den pågældende server. Definition i INI-filen: I sektionen [Ftp oplysninger], under "Bruger".
Kodeord: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive et kodeord for den bruger du har angivet i feltet "Bruger".
Definition i INI-filen: I sektionen [Ftp oplysninger], under "Kodeord".
Fane UniC
Sekundær funktion - fane 2: UniC:
Felterne på denne fane skal kun udfyldes, såfremt udtrækket også skal sendes til UniC. Hvis ingen felter på denne fane udfyldes, fungerer IMS eksporten som vanligt.
Udtræk til UniC har tilføjet "personnummer" på alle person records (elever/kursister, lærere, TAP'ere). Hvis det er ok at denne info også sendes til Fronter, kan man nøjes med een fil, ellers må der deles op i 2 filer, så personnummeret ikke kommer med til Fronter.
Felter
Samme udtræk til Fronter og UniC
Hvis dette felt er markeret, dannes der kun en fil (den fra fane 1), som så kan sendes til hhv Fronter (ftp-oplysninger på fane 1) og til UniC (ftpoplysninger på fane 2).
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "Samme udtræk til Fronter og UniC".
Bemærk: Hvis dette felt er markeret, vil filen til Fronter indeholde personnumre! Det anbefales ikke at markere dette felt.
Felter i gruppen "Lokal filplacering"
Hvis "Samme udtræk til Fronter og UniC" er markeret, bruges kun en fil (den fra IMS fanen). I så fald ignoreres evt. værdier her.
Sti og mappe: Angiv hvor filen skal placeres. Du skal ikke angive et filnavn. Brug evt. knappen til højre for feltet til at udpege en mappe.
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "UniC sti og mappe".
Filnavn: Default udfyldes dette felt med "[institutionnr].xml". [institutionnr] hentes fra systemindstillinger Vinduet Systemindstillinger - fanen Generelt, hvor værdien tages fra feltet "UniLogin baseret på institution", hvis udfyld og ellers fra feltet "Institution". Man kan naturligvis ændre filnavnet manuelt eller ved at definere et filnavn i ini-filen:
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "UniC filnavn".
PAS PÅ: Hvis filen findes i forvejen, slettes den uden advarsel.
BEMÆRK: Hvis der kun skal sendes data til UniC og ikke til Fronter, kan man gøre flg.:
- marker feltet "Samme udtræk til Fronter og UniC"
- I INI-filen udfyldes ftp-oplysning i sektionen [Ftp oplysninger] med unic oplysninger, mens de tilsvarende felter i sektionen [UniC oplysninger] lades tomme.
- Det skjulte felt i INI-filen "Brug UniC filnavn" i sektionen [Udtræksparametre] sættes til "Ja".
PAS PÅ: Hvergang der udføres "Dan ini-fil" overskrives dette felt med værdien "Nej". Man skal åbne INI-filen og manuelt rette værdien til Ja.
Felter i gruppen "Ftp oplysninger":
Filen MED cpr numre sendes til dette sted.
Adresse: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive adressen på den pågældende server.
Definition i INI-filen: I sektionen[UniC oplysninger], under "UniC ftpAdresse".
Mappe: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, kan du her angive en evt. mappe på den pågældende server, hvori du ønsker filen placeret.
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "UniC mappe".
Bruger: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive en id for en bruger på den pågældende server.
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "UniC bruger".
Kodeord: Hvis du ønsker XML-filen kopieret til en ftp-server, skal du her angive et kodeord for den bruger du har angivet i feltet "Bruger".
Definition i INI-filen: I sektionen [UniC oplysninger], under "UniC password".
Knapper
Dan ini-fil: Danner filen IMSEksport.INI ud fra de oplysninger der er angivet i vinduet. Den eksisterende fil vil blive overskrevet.
Åbn ini-fil: Åbner filen IMSEksport.INI i et vindue, hvor den kan læses og evt. redigeres manuelt.
Hent ini-fil: Opdaterer felterne i vinduet ud fra oplysningerne i filen IMSEksport.INI.
itslearning hjælp
Ved udtræk til systemer, hvor alle oprettelser skal med hver gang (f.eks. "itslearning"), er det vigtigt at afkrydse felterne "Tvungen oprettelse". Skal man lave to udtræk, hvor det ene kræver "alle med" og det andet blot vil have ændringer, kan man lave et job, der kører hver nat, og hvor jobbet så først laver et udtræk med ændringer og derefter et total udtræk. Da udtræk med ændringer jo er "siden sidste kørsel", er det ikke så godt at vende rækkefølgen om.
I et normalt udtræk, vil lærere blive tilknyttet grupper og rum som administratorer. Dette understøttes ikke af itslearning. Sæt kryds i feltet "Special udtræk", for at få lærere tilknyttet rum og grupper som almindelige lærere.
itslearning kan have problemer med xml-header-linien, der specificerer dokument typen. Derfor bliver denne linie gemt i INI-filen, når der vælges "Dan ini-fil" og linien bliver ligeledes hentet herfra når udtrækket bestilles. Standard værdi for linien er: "<!DOCTYPE enterprise SYSTEM 'fronterimport1_1.dtd'>".
Hvis man vælger "gem inifil" og bagefter "Åbn inifil" så vil man nedert se:
...
[DTD specialiteter]
DocType linie=<!DOCTYPE enterprise SYSTEM 'fronterimport1_1.dtd'>
Her kan man ændre linien til en kommentar, hvorved itslearning vil ignorere linien. En kommentar på xml-sprog begynder med "<!--" og ender med "-->", så linien kan ændres til:
DocType linie=<!--DOCTYPE enterprise SYSTEM 'fronterimport1_1.dtd'-->
Bemærk: Hvis denne linie er defineret i INI-filen, vil den altid blive brugt - også til almindelige udtræk til f.eks. Fronter. Slet hele linien, for at vende tilbage til default-værdien.
Relaterede emner