Vinduet Uddannelsesstatus [Kursist]
I dette vindue kan du dels skabe dig et overblik over kursistens status på danskuddannelsen og dels registrere specielle forhold som gør sig gældende for netop den aktuelle kursists deltagelse på et eller flere moduler på danskuddannelsen.
Du har ikke umiddelbart mulighed for at tilmelde kursisten til et hold i dette vindue og du kan heller ikke skabe en tilknytning mellem kursisten og en af danskuddannelsens moduler. Du kan registrere at kursisten har bestået hele modultesten - uanset antallet af test på modulet - og du kan herigennem få mulighed for at tilmelde kursisten til det efterfølgende modul på holdet.
Felter
Modul: Beskrivelse af det modul du har udpeget i listen.
Teststatus: Kursistens aktuelle modulteststatus på modulet.
Periode: Startdatoen for kursistens undervisning på modulet, samt enten planlagt eller forventet slutdato.
Rammen 'Forventet slutdato':
Vejledende timetal: Hvis kursisten skal modtage et antal lektioner, som afviger fra det normale antal lektioner på modulet, kan det relevante antal lektioner angives i dette felt. Det angivne timetal vil efterfølgende indgå i beregningen af forventet slutdato.
Bemærk at timetallet skal angives i timer á 60 minutter - idet timetallet på modulet angives i timer á 60 minutter i vinduet Lokal fagkode.
Beregnet forv. slut: Hvis der er gennemført en automatisk beregning af forventede slutdatoer, vil den beregnede dato fremgå af dette felt. Umiddelbart til højre for feltet er en knap, som kan beregne en ny forventet slutdato. Efter beregning udfyldes felter 'Beregnet forv. slut', samt de tilhørende felter ud for 'Sidste beregnet...'. Resultatet af beregningen gemmes først når du trykker på Gem-knappen. Næste knap (den lille pil til højre) kan anvendes til at flytte den beregnede slutdato over i feltet 'Forventet slutdato'.
Forventet slutdato: Den manuelt angive forventede slutdato. Datoen kan være angivet ved tilmeldingen eller i dette vindue og kan redigeres.
Sidst beregnet...
- den: Datoen hvor den seneste beregning er gennemført
- kl.: Tidspunktet hvor den seneste beregning er gennemført
- af: Identifikation af den bruger der senest har udført beregningen
- ugl. lektioner: Det gennemsnitlige antal lektioner pr. uge der blev anvendt som parameter til den seneste beregning.
Reserverede midler: Såfremt kursisten afbryder uddannelsen kan det være relevant at registrere hvor stort beløb, der skal afsættes til, at kursisten kan afslutte det pågældende modul, hvis kursisten genoptager uddannelsen på et senere tidspunkt.
Beløbet skal angives i hele kroner.
...reserveret indtil: Hvis der er angivet et beløb i det foregående felt, vil det oftest være relevant, at angive en dato for, hvornår beløbet er reserveret til. I dette felt angiver du en eventuel dato for, hvornår kursisten kan genoptage uddannelsen uden at dette vil kræve et fornyet betalingstilsagn.
Sidste forsøgsnr. ved indberetning til INM før overgang til LUDUS
Her er det muligt at påvirke den nummerering af modulforsøg, som LUDUS automatisk danner ifm. indberetning af aktivitet til Integrationsministeriet. Første forsøg som er oprettet i LUDUS vil som udgangspunkt altid få nummer 1. Dette er ikke et problem såfremt alle kursistens moduler findes i LUDUS, men for kursister som først oprettes i LUDUS efter at de har været indberettet til ministeriet (f.eks. via ministeriets indtastningsportal) kan der være behov for at bruge dette felt for at LUDUS indberetter det forsøgsnummer som kursisten "er kommet til" i ministeriets system. Typisk vil du i den forbindelse stå foran et af de to følgende scenarier:
Scenarie 1.:
Hvis f.eks. en kursist er i gang med sit 3. forsøg på et givet modul ved overgangen til LUDUS og man ikke har overført hele historikken, så vil LUDUS indberette kursisten som værende igang med forsøg nr. 1 - og der vil komme en fejl når indberetningen fra LUDUS sendes til ministeriet. I dette scenarie vil den fejl løses ved at indtaste '3' i dette felt, for så vil LUDUS starte med forsøg nr. 3.
Scenarie 2:
Har kursisten netop afsluttet sit 3. forsøg og står foran at skulle påbegynde sit 4. forsøg ved overgangen til LUDUS, vil LUDUS også her indberette kursisten, som værende i gang med forsøg nr 1. I dette scenarie vil den fejl løses ved at indtaste 4 i feltet, for så vil LUDUS starte med forsøg nr. 4.
Funktioner
SLU timer: Opret og opdater SLU timer for det valgte modul.
Bestået modultest: Registrer at kursisten har bestået samtlige delkompetencer i det aktuelle modul og dermed har bestået hele modultesten.
Med denne funktion får du mulighed for at angive detaljerede oplysninger om modultestforsøgene (se Vinduet Rediger modultestforsøg). De oplysninger du angiver, vil blive anvendt til oprettelse af modultestforsøg i de delkompetencer, der endnu ikke er planlagt test for, mens de forsøg, der allerede er planlagt blot vil blive afsluttet gennem en registrering af, at kursisten har bestået forsøgene.
Funktionen kan kun anvendes på de moduler, hvor kursisten endnu ikke har bestået modultesten (d.v.s. de moduler hvor status ikke er 'Bestået').