Kørsler: Danskuddannelse

 

Under overskriften Danskuddannelse er følgende kørsler er til rådighed:

 

 

Beregn forventet slutdato

 

Beregn forældede modultestresultater

 

Beregn første fremmøde

 

Beregn klippekort

 

Beregn skemalagte lektioner for DU kursister

 

DU statistik

 

Opdater LUDUS-prøver fra webprøver

 

Opdater LUDUS-hold fra webhold

 

Opdater LUDUS-modultestforsøg fra webmodultestforsøg

 

Send SMS om planlagt prøve

 

Send SMS om planlagt modultest

 

 

 

 

 


Beregn forventet slutdato

 

Der er en tilhørende konfiguration, der skal udføres, før kørslen fungerer. Den administreres her:

LUDUS Web systemdel>>Indstillinger>>Konfiguration>>Modultest (DU)>>Fanebladet: Forventet slutdato

 

For hvert modul i oversigten angiver sprogcenteret her sin forventning til det samlede antal DU-lektioner, som en kursist skal tilbydes for at gennemføre modulet. Da sprogcentrets forventning kan variere afhængigt af afviklingsformen, kan man angive en faktor for hver af de tre afviklingsformer; Dag, Aften og Fjern/flex. Hvis man eksempelvis forventer, at DU2Mo1 gennemføres på 100 DU-lektioner ved afviklingsform ‘Dag’ og på 75 DU-lektioner ved afviklingsform ‘Aften’, divideres de 2 tal med hinanden for at beregne faktoren: 100/75 = 1,33. Dermed skal antal DU-lektioner for DU2Mo1være 100 og afviklingsform ‘Dag’ skal have faktor 1,00, mens afviklingsform ‘Aften’ skal have faktor 1,33. I beregningen vil DU-lektioner på afviklingsform ‘Aften’ således tælle som 1,33 DU-lektioner.

 

Systemet tager udgangspunkt i kursistskemaet og beregner og viser den dato, hvor kursisten får tilbudt det antal DU-lektioner på sit aktuelle modul, som er angivet i konfigurationen. Kursistpauser er fratrukket i kursistskemaerne. Hvis der ikke er skemalagt nok DU-lektioner til at foretage beregningen, vil systemet vise teksten ‘Kan ej beregnes’ i stedet for en dato.

 

Kørslen 'Beregn forventet slutdato' beregner den forventede slutdato på uddannelsesplanelementer uden en slutdato – det vil sige for alle aktive kursister. Der foretages en genberegning, når kørslen afvikles, så eventuelle ændringer i kursisternes skemasammensætning eller i deres kursistpauser medregnes dynamisk. Hvis der er sammenkoblede uddannelsesplanelementer, altså samme modul flere gange i uddannelsesplanen, hvor det er markeret, at lektionsopgørelserne skal laves på tværs af uddannelsesplanelementerne, medtages lektioner for alle de sammenkoblede uddannelsesplanelementers perioder i beregningen. 

 

Det er muligt manuelt at indtaste en forventet slutdato i feltet ‘Forventet slut’ på uddannelsesplanelementet. I diverse oversigter og funktioner, hvor den forventede slutdato vises, vil den manuelt indtastede værdi altid have førsteprioritet. Kun hvis der ikke manuelt er indtastet en forventet slutdato, vil den beregnede forventede slutdato blive vist.

 


 


Beregn forældede modultestresultater

Kørslen redigerer resultatet fra status 'Bestået' til status 'Forældet' på modultestforsøg, hvor beståelsesdatoen er mere end 6 måneder gammel, og hvor den samlede test på modulet endnu ikke er bestået på tidspunktet for kørslens afvikling.

 

Skolen kan selv definere, hvor lang tid tilbage kørslen skal have effekt. Standardværdien er sat til 5 år, hvilket vil sige, at kørslen som udgangspunkt håndterer modultestforsøg, der er mellem 6 måneder og 5 år gamle på tidspunktet for kørslens afvikling, hvor modulet ikke er bestået. Værdien kan ændres ifm. planlægning af kørslen. 


Der sendes en besked til de valgte brugere, når kørslen er afviklet. Beskeden indeholder en liste over de modultestforsøg, der er blevet redigeret. Listen kan eksporteres i txt-format med kommaseparerede værdier.  


Vær særligt opmærksom på følgende: Et modultestforsøg med status 'Forældet' har samme systemtekniske egenskaber som et modultestforsøg med status 'Ikke bestået' og ‘Ikke planlagt’. Det vil bl.a. sige, at pågældende delkompetence igen vil indgå i puljen af delkompetencer til planlægning. Afhængigt af hvordan sprogcentret arbejder med modultests, skal man derfor indtænke i brugen af kørslen, at der potentielt kan opstå situationer, hvor der dukker en ny delkompetence op med status ‘Ikke planlagt’, efter at planlægning af modultests i kursistens øvrige delkompetencer på modulet er foretaget – eller efter at testen i kursistens øvrige delkompetencer på modulet er gennemført, men hvor resultatet endnu ikke registreret i LUDUS Web på tidspunktet for kørslens afvikling.
 

 

 


Beregn første fremmøde

 

Denne kørsel beregner datoen for kursistens første fremmøde i uddannelsesplanelementets periode. Informationen bruges af systemet i forbindelse med dannelse af betalingstilsagn, hvis skolen benytter en betalingstakst, hvor der ikke må dannes en MSB1 (starttakst), før kursisten er mødt minimum én gang på et modul.

 

Det er vigtigt, at denne kørsel IKKE kører samtidig med kørslen: 'Beregn skemalagte lektioner for DU-kursister' da begge kørsler gemmer beregnede data på uddannelsesplanelementerne, og der er dermed risiko for konflikt.


Beregn klippekort

 

Kørslen beregner klippekortet for alle de kursister, som har et aktuelt eller et fremtidigt uddannelsesplanelement.

 

Beregningen af kursisternes klippekortforhold er meget omfattende. Klippekortfiguren bliver genberegnet, hver gang den vises, men ved fremsøgninger af klip og lignende i diverse oversigter, hvor klippekortfiguren ikke vises, skal denne kørsel være afviklet, før man får opdaterede data.

 

Kørslen skal scheduleres til afvikling en gang i døgnet.


Beregn skemalagte lektioner for DU kursister

 

Denne kørsel beregner antallet af skemalagte lektioner, fordelt på uddannelsesplanelementer. I de oversigter, hvor 'DU antal lektioner' indgår, er det resultatet af denne beregning, der vises.

 

Kørslen omfatter alle aktive og fremtidige uddannelsesplanelementer. Det er muligt at definere, at lukkede uddannelsesplanelementer skal omfattes af kørslen X antal måneder tilbage i tid.


DU statistik

 

Denne kørsel kan anvendes af skoler, som udbyder danskuddannelsen og anvender webhold.

Kørslen beregner tilbudte og fremmødte minutter for alle kursister med aktivitet på et webhold i en periode. Statistikker kan herefter ses og udtrækkes i menupunktet Statistik (DU).

 

En kørsel (uanset hvilke perioder der vælges) slettes af den næste kørsel, der udføres. I en senere version vil det blive muligt at gemme udvalgte kørsler.

 

På fanebladet Parametre skal du angive en medarbejder, der skal modtage besked. Beskeden vil indeholde oplysninger om, hvilke perioder der er blevet beregnet for.

 

Vigtigt: Hvis du ønsker at få data, hvor der beregnes mange perioder tilbage i tid, vil kørslen tage meget lang tid og desuden gøre systemet meget langsomt, hvis den ikke når at blive færdig-afviklet til næste dag.

Derfor bør denne slags (større) kørsler, sættes som en kørsel, der starter efter normal arbejdstid - f.eks. fredag sidst på dagen.

 

For at se hvor lang tid en kørsel er om at blive afviklet på din skole/database pr. Enhed/x-antal perioder tilbage, kan du sætte en kørsel i gang (efter normal arbejdstid/daglig), hvor du vælger kun enheden År (evt. 0 perioder tilbage - dvs. indeværende år). Dagen efter kan du på Afviklede kørsler se, hvor lang tid afviklingen har taget.

Næste dag/gang kan du sætte kørslen til enheden Kvartal - og igen se dagen efter, hvor lang tid denne har været om at blive afviklet. Ligesådan udføres med Måned og evt. Selvvalgt.

 

På fanebladet Parametre vælger du enheder for kørsler. Der kan beregnes statistik for måneder, kvartaler, år eller selvvalgte perioder:

 

 

 

Du vælger en periode ved at klikke på   med en af enhederne Måned, Kvartal, År eller Selvvalgt. En enhed kan kun vælges én gang pr. kørsel/afvikling. En valgt periode gemmes som default og vises ved næste kørsel.

 

Eksempler for angivelse af Antal perioder tilbage og hvor d.d. er den 3/10-2014:

 

  • År:  
    • Hvis du angiver 0, vil der blive beregnet data for indeværende år. Det vil sige fra den 01.01.14 til den  03.10.14.
    • Hvis du angiver 1, vil der blive beregnet data for indeværende år samt sidste år. Det vil sige, der dannes 2 beregnede perioder: én fra den 01.01.13 til den 31.12.13 og én fra 01.01.14 til og den 03.10.14.

 

  • Kvartal:
    • Hvis du angiver 0, vil der blive beregnet data for indeværende kvartal. Det vil sige fra den 01.10.14 til den 03.10.14.
    • Hvis du angiver 1, vil der blive beregnet data for indeværende kvartal samt sidste kvartal. Det vil sige, der dannes 2 beregnede perioder: én fra den 01.07.14 til den 30.09.14 og én fra 01.10.14 til den 03.10.14.

 

  • Måned:
    • Hvis du angiver 0, vil der blive beregnet data for indeværende måned. Det vil sige fra den 01.10.14 til og med 03.10.14.
    • Hvis du angiver 2, vil der blive beregnet data for indeværende måned samt september og august. Det vil sige, der dannes 3 beregnede perioder: én fra den 01.08.14 til den 31.08.14, én fra den 01.09.14 til den 30.09.14 og én fra den 01.10.14 til den 03.10.14.

 

  • Selvvalgt:
    • Her kan du angive konkret start- og slutdato, efter eget ønske.

 

 

På fanebladet Afvikling kan jobbet afvikles på flg. måder/tider:

  • Alle dage: Vælg klokkeslæt for daglig kørsel.
  • Udvalgte dage: Vælg klokkeslæt ud for de dage, du ønsker.
  • I dag: Hvis du sætter flueben ud for feltet I dag, vil kørslen igangsættes straks. Du kan også vælge klokkeslæt for hvornår, du ønsker kørslen igangsat i dag.

  

   

 

 

 

 

 


Opdater LUDUS-prøver fra webprøver

 

Kørslen konverterer prøveresultater fra de afsluttende prøver fra LUDUS Web til LUDUS kerne. Det er kun nødvendigt at bruge kørslen, hvis det er vigtigt for sprogcentret, at prøveresultaterne kan udtrækkes fra LUDUS Kerne via Crystal Reports.


 

Opdater LUDUS-hold fra webhold

 

Denne kørsel skal tilføjes som et job der afvikles dagligt, såfremt skolen (udbydere af danskuddannelsen) anvender webhold.

 

På fanebladet Parametre skal du angive, hvor mange måneder tilbage i tiden afsluttede hold skal medtages.

Eksempler:

  • Hvis du angiver 0 medtages alle aktive (det vil sige hvor dags dato er inden for webholdets start- og slutsdato) samt fremtidige hold.
  • Hvis du angiver 1 medtages alle aktive (det vil sige hvor dags dato er inden for webholdets start- og slutsdato), fremtidige hold samt hold med slutdato indenfor en måned tilbage i tid.

 

På fanebladet Afvikling kan jobbet tilføjes med følgende afviklingsmuligheder:

  • Alle dage: Vælg klokkeslæt for daglig kørsel. Denne afvikling anbefales (og kan desuden sættes til afvikling flere gange dagligt, hvis det ønskes).
  • Udvalgte dage: Vælg klokkeslæt ud for de dage, du ønsker.
  • I dag: Hvis du sætter flueben ud for feltet I dag, vil kørslen igangsættes straks. Du kan også vælge klokkeslæt for hvornår, du ønsker kørslen igangsat i dag.

 

Kørslen overfører nedenstående ændringer til LUDUS fra webhold.

  • Kursisters til- og udmeldingsdatoer samt ophørsårsager på webhold.
  • Tilbudte- og fraværstimer.
  • Læreres læste timer. Disse ses i LUDUS under Hold >> Fravær/fremmøde... >> Fravær/fremmøde-registreringer detaljeret.
  • Løntimeskemaer: læreres skemalagte- samt læste timer. Der medtages (2) decimaler ved beregning af løntimer,  hvilket betyder at f.eks. 50% af 45 min. vil give 22,50 min. Der skal - som altid - beregnes løntimeskema, før ændringer ses. Bemærk: Først efter måneden er slut, vil skemalagte timer blive vist som læste timer.

 

Bemærk: kørslen starter med at slette webhold i LUDUS (som ligger inde for den perioden som beskrevet). Herefter oprettes webholdene igen i LUDUS ud fra kursisternes tilmeldinger og uddannelsesplaner.

Har du brug for at opdatere et enkelt webhold, der ikke indgår i denne kørsel, skal du fremsøge holdet på Webhold (DU) og vælge

 

 


Opdater LUDUS modultestforsøg fra webmodultestforsøg

 

Kørslen konverterer modultestresultater fra LUDUS Web til LUDUS kerne. Det er kun nødvendigt at bruge kørslen, hvis det er vigtigt for sprogcentret, at modultestresultaterne kan udtrækkes fra LUDUS Kerne via Crystal Reports.

 


Send SMS om planlagt prøve

 

Her kan man designe en SMS-skabelon ved hjælp af flettefelter, som man efterfølgende kan scheduleres, så der løbende udsendes SMS-notifikationer til de kursister, som skal til en planlagt prøve om et valgfrit antal dage. Der skal laves en skabelon pr. prøvetype (Skriftlig/Mundtlig). Der kan godt laves flere ens skabeloner, der planlægges med forskellige antal dage til prøven, så kursisterne adviseres flere gange.

 

Bemærk, at vidensprøverne betragtes som skriftlige prøver i den forbindelse.

 

Kørslen skal afvikles dagligt.


Send SMS om planlagt modultest

Her kan man designe en SMS-skabelon ved hjælp af flettefelter, som man efterfølgende kan scheduleres, så der løbende udsendes SMS-notifikationer til de kursister, som skal til en modultest om et valgfrit antal dage. Der kan godt laves flere ens skabeloner, der planlægges med forskellige antal dage til modultesten, så kursisterne adviseres flere gange.

 

Kørslen skal afvikles dagligt.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.